Hoe u het beste bedframe kiest (2023)

Een bedframe verankert het brandpunt van uw slaapkamer terwijl het een functionele rol vervult. Het ondersteunt uw matras en zorgt voor een comfortabele, stabiele liggingbed. De meeste mensen investeren tijd en onderzoek in het kiezen van een matras, maar het selecteren van het juiste type bedframe voor uw matras en decorstijl is ook belangrijk.

Hoewel de individuele opties voor een bedframe vrijwel eindeloos zijn, zijn er 7 primaire soorten bedframes om uit te kiezen. Wanneerinrichten van een slaapkamer, begin met het overwegen van de beschikbare ruimte, de functies die u nodig heeft en eventuele stijl- of kostenoverwegingen die u heeft. Lees meer over waar, wanneer en hoeeen bedframe kopenin dit artikel.

De 15 beste bedden van 2023 om u comfortabel en ondersteund te houden

Voordat u uw bedframe vervangt

Voordat u een nieuw bedframe aanschaft, is het belangrijk om even stil te staan ​​bij wat u met het bedframe wilt bereiken. Sommige bedframes kunnen bijvoorbeeld het gevoel van uw matras veranderen, waardoor deze steviger of stijver wordt. Anderen houden het bed dicht bij de grond of bieden extra opbergruimte. Bedframe-stijlen hebben grote invloed op hoe het bedframe eruitziet en presteert.

Het is ook belangrijk om na te denken over het type matras dat u heeft of overweegt aan te schaffen. Sommige matrassen hebben boxsprings nodig om goed ondersteund te worden, dus u wilt er zeker van zijn dat het door u gekozen bedframe uw matras goed kan ondersteunen.

Overwegingen bij het kopen van bedframes

Beschikbare ruimte en kamerindeling

De meeste bedframes komen qua maat overeen met conventioneelmatras maten, zoals twin, full, queen en king. Verschillende soorten bedframes kunnen echter in grootte variëren, waardoor het van cruciaal belang is om rekening te houden met de ruimte en indeling van uw kamer voordat u de snelle beslissing neemt om dat luxe hemelbed te kopen. Hoewel elegant, eenhemelbed frame, vereist bijvoorbeeld open ruimte en hoge plafonds om goed in een ruimte te passen. Een in een klein appartement proppen ziet er niet alleen krap uit, maar neemt ook kostbare ruimte in beslag.

Of je nu op zoek bent naar gestroomlijnde, ruimtebesparende opties of grote, opvallende bedframes, er is een stijl voor jou. Het is van cruciaal belang om hier rekening mee te houden voordat u het eerste montuur koopt dat bij u past.

Materiaal

Bedframes zijn meestal gemaakt van hout of metaal. Houten frames vormen een stevig oppervlak voor een matras, maar kunnen ook erg zwaar zijn. Ze hebben meer onderhoud nodig en lopen een groter risico op slijtage en vlekken. Metalen frames zijn meestal licht van gewicht en extreem duurzaam. Ze zijn minder vatbaar voor deuken, hoewel ze kunnen piepen. Metalen lijsten komen vaak voor in modernere of hedendaagse interieurstijlen, wat betekent dat het moeilijker kan zijn om ze te integreren in andere stijlen, zoals eentraditionele slaapkamer.

Een andere optie is een gestoffeerd bedframe. Deze bestaan ​​uit een houten of metalen frame bekleed met stof.Gestoffeerde bedframesbieden een warm, gezellig gevoel, hoewel ze meer onderhoud vereisen, zoals stofzuigen en afstoffen. Ze zijn ook vatbaar voor vervagen, haken en ogen of scheuren.

(Video) BEST and WORST Beds according to Feng Shui | Julie Khuu

Functies

Terwijl sommige bedframes zijn uitgekleed tot alleen de basis, zijn andere uitgerust met unieke en handige functies. Sommige functies, zoals wielen, opbergruimtes of USB-poorten, zijn gericht op functionaliteit. Anderen, zoals stoffering, hoofdeinden of houten details, zijn gericht op visuele aantrekkingskracht en stijl. Daarom zijn zowel het gebruik als de gewenste stijl van je bedframe belangrijke zaken om rekening mee te houden voordat je tot aankoop overgaat.

Soorten bedframes

Alleen frame

Dit is de eenvoudigste bedframe-stijl en is vaak gemaakt van stevig metaal, misschien met wielen voor gemakkelijkere mobiliteit, maar met weinig extra functies. Het is een geweldige optie voor matrassen die boxsprings nodig hebben.

Kies een optie met alleen een frame als u uw bedframe zo gestroomlijnd mogelijk wilt houden. Doordat het gehele bedframe onder het matras is weggewerkt, nemen alleen frame bedframes geen onnodige ruimte in beslag. Daarnaast is dit type bedframe vaak het meest budgetvriendelijk; verwacht ongeveer $ 100 of minder uit te geven.

Hemelbed

Een traditioneel type bedframe, dehemelbedheeft hoge palen die uit elke hoek oprijzen, met een horizontale beugel die elke paal bovenaan verbindt. Nauw verwant aan het hemelbed is een hemelbedframe, dat op dezelfde manier is geconstrueerd, maar waar stof om en over de stijlen van het frame is gedrapeerd. Dit type bedframe zie je meestal in kamers met hoge plafonds, omdat het hoge ontwerp een kleine kamer krap kan laten aanvoelen.

Platformbed

Een van de meest populaire stijlen van bedframes, aperron bedis een eenvoudige, moderne manier om uw matras te ondersteunen. Dit type bedframe biedt een massief of lattenbodem waarop u uw matras kunt plaatsen. Het voordeel is dat er geen boxspring nodig is; het nadeel is dat de stevige ondersteuning zich ook vertaalt in een steviger gevoel als je op de matras ligt.

Platformbedframes zijn geweldig voor kleine kamers of appartementen, of voor iedereen die zijn ruimte minimaal en schoon wil houden. Houd er rekening mee dat voor sommige matrassen, zoals traagschuim, een platformbed nodig is voor consistente, gelijkmatige ondersteuning.

Stapelbed

Stapelbeddenzijn twee bedden op elkaar gestapeld, waardoor je dubbel zoveel slaapruimte hebt voor hetzelfde vloeroppervlak. Hoewel stapelbedden met twin-size bedframes de meest gebruikelijke optie zijn, is dit niet de enige beschikbare maat. U vindt dit type bedframe voor volledige of zelfs queensize matrassen. De frames met de hoogste gewichtsclassificaties zijn meestal gemaakt van massief hout, maar ook metalen en MDF-frames komen veel voor. Controleer het draagvermogen en houd er rekening mee of kinderen of volwassenen dit bed zullen gebruiken wanneer u overweegt welke optie u wilt kopen.

Stapelbedden zijn perfect voor iedereen die meerdere mensen in een kleine ruimte wil laten slapen. Kinderkamers of vakantiehuizen zijn ideale plekken om stapelbedden te kiezen. Houd er rekening mee dat sommige stapelbedden ook herconfigureerbaar zijn, zodat u kunt overstappen van een stapelbed naar twee vrijstaande bedden.

Slee bed

Een ander bedframe met een traditioneel design is het sleebed. Zoals de naam al doet vermoeden, lijken de vorm en verhoudingen van het bed op een slee, met een prominent hoofdeinde, voeteneind en zijhekken.

Dit type bedframe is groot van opzet en meestal gemaakt van hout. Dit vertaalt zich in een zwaar bed dat behoorlijk zwaar is en moeilijk te verplaatsen. Het is ook vaak een van de duurdere soorten bedframes. Het heeft echter een tijdloze aantrekkingskracht, vooral voor liefhebbers van traditioneel slaapkamerdesign.

(Video) High Beds Vs Low Beds - What Is The Best Bed Height?

Verstelbaar bed

Verstelbare beddenbieden een gemotoriseerde bodem voor uw matras, zodat u het hoofd- of voeteneinde van het bed naar wens kunt verhogen. Het bed zelf is meestal vrij eenvoudig van opzet en biedt platformachtige ondersteuning voor de matras van uw keuze. De meeste mensen kiezen voor een verstelbaar bed omdat ze het comfort willen dat hun hoofd en schouders of voeten omhoog staan.

Uitschuifbed

Deonderschuifbedframe biedt een uittrekbare matras, die onder het bed kan worden opgeborgen en beschikbaar is wanneer dat nodig is. Het is een populaire keuze voor een kinderkamer of logeerkamer, omdat het ontwerp van het frame een dun profielmatras vereist. Deontwerpopties voor een uitschuifbedvariëren aanzienlijk, net als framematerialen. Dit betekent dat je volop keuze hebt als het gaat om de prijs en het uiterlijk van dit type bedframe.

Kosten

De kosten van een bedframe variëren enorm, afhankelijk van de stijl van het bedframe. Een eenvoudig bed met alleen een frame kost meestal ongeveer $ 100, afhankelijk van de maat die u nodig heeft. Een platformbed kan variëren van $ 200 voor een eenvoudige versie tot $ 1.500 voor een strak, modern meubelstuk. Meer traditionele bedframes gemaakt van hout, zoals een hemelbed of een sleebed, kunnen variëren van $ 400 tot $ 4.000, afhankelijk van het merk en de materialen.

Als u het meeste wilt besparen bij het kopen van bedframes, is een ideaal moment tijdens de vakantie-uitverkoop of aan het einde van het jaar. Bij verkopen tijdens deze periodes kunnen bedframes aanzienlijk zijn afgeprijsd.

Hoe een bedframe te kiezen

Met zoveel beschikbare opties kan het een beetje verwarrend zijn om te weten welk bedframe je moet kopen. Maar door een paar belangrijke dingen te overwegen, kunt u gemakkelijk bepalen welk bedframe het beste bij uw behoeften en wensen past.

In welke houding slaap je?

Hoe je het liefst slaapt, heeft invloed op het soort bedframe dat je kiest. Dit komt omdat verschillende bedframes het gevoel van je bed veranderen. Slaap je graag op je zij of op je buik? Een platformbed is misschien niet de beste keuze, omdat deze bedden de matrassen steviger maken. Houdt u van loszittende dekens of kunt u uw voeten vrij in en uit bed bewegen? Een sleebed ziet er misschien mooi uit, maar het ontwerp met de dop kan beweging belemmeren en zou niet de beste keuze zijn voor een erg lang persoon.

Wie gaat dit bed gebruiken?

De primaire gebruiker van het bedframe is ook belangrijk om te overwegen. Stapelbedden zijn ideaal voor hutten en kinderkamers, maar ze moeten toegankelijk zijn voor de mensen die er gebruik van maken. Als uw gasten moeite hebben met het beklimmen van ladders, dan zijn stapelbedden niet de beste keuze, ook al slapen er meer mensen in. Een onderschuifbed biedt misschien niet zoveel steun, maar het zou geen probleem zijn als het in een logeerkamer stond die maar een of twee keer per jaar werd gebruikt.

Gezondheidsproblemen of mobiliteitsproblemen bepalen ook welk bedframe het beste is voor uw huis. Als een frame bijvoorbeeld te hoog is, kan het moeilijk zijn om erin te klimmen en als een frame te laag is, kan het moeilijk zijn om naar beneden te komen, afhankelijk van iemands lengte en bekwaamheid. slapen met opgeheven hoofd of voeten.

Hoeveel ruimte heeft de kamer?

Bij het kiezen van een bedframe moet u rekening houden met de grootte van uw kamer. In een grote ruimte zou een frame van een hemelbed of een slee er prachtig uitzien. In een kleine ruimte kunnen diezelfde bedden er overweldigend of propvol uitzien. Als u zich zorgen maakt over ruimtebesparing, kunt u een platformbed, een bed met alleen een frame of een bedframe met ingebouwde opbergruimte overwegen.

Waar te winkelen

Bedframes kunnen online of in de winkel worden gekocht. Of u nu online of in uw plaatselijke winkel winkelt, neem vooraf metingen om er zeker van te zijn dat het bedframe op de door u gewenste locatie past. Sommige merken hebben ook een garantie, dus het is een goed idee om daar naar te kijken en te begrijpen wat de garantie inhoudt en voor hoe lang.

(Video) Your Guide to buying a Bed Frame

In de winkel kopen

Als je in de winkel kijkt, controleer dan de materialen waarvan het bedframe is gemaakt. Is het hout, metaal of in stof gewikkeld? Sommige winkels hebben bedframes in elkaar gezet zodat u het eindproduct kunt zien. Als dit beschikbaar is, profiteer dan optimaal door het bedframe een grondige visuele inspectie te geven. Het is ook een goed idee om te kijken hoeveel montage er nodig is en of het gereedschap wordt meegeleverd.

Online kopen

Net als bij winkelen in de winkel, is het altijd belangrijk om uw ruimte op te meten voordat u tot aankoop overgaat. Lees de beschrijving goed door. Let op de gebruikte materialen, hoeveel montage nodig is en of u verzendkosten moet betalen. Overweeg wat het retourbeleid is en of u retourzending moet betalen, vooral omdat bedframes omvangrijk of zwaar kunnen zijn om te verzenden.

Waar een bedframe kopen

Bedframes zijn in veel winkels te vinden. Debeste plaatsen om een ​​bedframe te kopenomvatten matraswinkels, woonwinkels en warenhuizen of meubelzaken. Gemeenschappelijke detailhandelaren omvattenMacy's, DeDoe-het-zelf-zaak,Doel,Walmart, of uw plaatselijke matrassen- of meubelzaak. Gemeenschappelijke online retailers omvattenWayfair,Overstock,Amazone, of andere soortgelijke woonwinkels.

FAQ

 • Hoeveel groter is een bedframe dan een matras?

  Een bedframe kan enkele centimeters groter zijn dan een matras, hoewel dit afhangt van de gekozen stijl van het bedframe. Een bedframe met alleen een frame is bijvoorbeeld maar iets groter dan de matras. Aan de andere kant zal een sleebed of sommige soorten platformbedden groter zijn dan de afmetingen van de matras vanwege de unieke details.

 • Passen bedframes op alle matrastypes?

  (Video) The Best "How To Build a Bed" Video on YouTube

  Hoewel je misschien elk matras op je bedframe kunt plaatsen, zijn sommige matrassen beter geschikt voor bepaalde soorten bedframes. Het is belangrijk om uw matrasfabrikant te vragen welk type bedframe het beste past bij uw type matras en of er een boxspring nodig is of niet.

 • Hoe hoog is een standaard bedframe?

  Het gemiddelde bedframe is ongeveer 12 tot 16 centimeter lang. Wanneer er een matras bovenop wordt geplaatst, kan de slaper door de totale hoogte comfortabel op het bed zitten en zijn voeten op de grond plaatsen. Verschillende bedframes hebben echter verschillende hoogtes en sommige zijn hoger of lager ontworpen.

FAQs

How can you tell if a bed frame is good quality? ›

Solid hardwood is a very sturdy material, but a wooden frame with inferior construction might not hold up as well. For a quality bed, always check what hardware and joinery system is used. Likewise, weak or flimsy metal might create a low-quality bed frame that bends easily and doesn't hold up under very much weight.

How much should I spend on a good bed frame? ›

How much should you spend on a bed frame? Bed frames range widely in price depending on the material, size, and style. Simple metal frames will be the cheapest option, starting at around $100. Wooden, upholstered, and adjustable frames range higher in price, from around $500 to over $2,000.

How much difference does a bed frame make? ›

The frame or divan base affects the overall firmness of the sleeping surface. Bed frames with slats offer a certain amount of flexibility, with sprung slats providing the most cushioning. Solid slatted bed frames have very little give, which means they feel much firmer.

What is the best wood for a bed frame? ›

Durable hardwoods like maple, cherry, mahogany, oak and walnut are generally considered the best types of wood for a bed frame.

What is the strongest type of bed frame? ›

Which bed frame material is strongest? If you're looking for an extra sturdy bed then the best materials to go for will be hardwood and metal, such as steel. These are particularly durable and will fair better under more weight than cheaper frames, which is important for your continued comfort.

What is the best material for a bed frame? ›

However, if you want a durable, long-lasting bed frame that is lightweight and easy to move, then a metal bed frame might be the best option. And if you want a classic, stylish bed frame that adds a touch of warmth and natural materials to your bedroom, then a wooden bed frame might be the way to go.

Does it matter what bed frame you buy? ›

The type of bed frame is also important because their heights vary. Some people won't find bed frame types that are lower easily accessible. Bear in mind, too, that the bed frame type will influence how firm the bed feels. A platform bed can make the sleeping surface feel firmer, which may or may not be desirable.

What is considered expensive for a bed? ›

I'd consider any mattress over $2,000 in a queen size to be luxury priced and high-end. However, they can be much more than that depending on their materials and whether there are any “smart” features. Latex mattresses, for example, can lean on the more expensive side.

How many years should a bed frame last? ›

The average lifespan of bed frames is 10–20 years, depending on the quality of the materials, the integrity of the construction, and the daily wear and tear the bed receives.

Are more expensive beds better? ›

More expensive doesn't necessarily mean better. That said, there are differences between mattresses of different price ranges, particularly when you compare incredibly cheap beds with high-end models. Here are some of the most common ways in which mattresses differ based on price.

Is it better to have a higher or lower bed frame? ›

Advantages of Low and High Beds

Low beds and high beds offer different advantages. High beds suit taller individuals, while tall frames provide more storage space underneath. These beds also act as a deterrent to pets and small children, which some people appreciate.

Is a bed better on a frame or on floor? ›

'Removing the need for a bed frame by placing your mattress on the floor may initially feel like a cost-effective option, but it can decrease longevity since your mattress is at greater risk of mold or mildew growth due to restricted airflow and moisture build-up, and there's a higher exposure to pests and dirt,' warns ...

How long do solid wood bed frames last? ›

While different sources quote varying periods, expect your hardwood bed frame to last at least a decade with its structural integrity intact. With proper care and maintenance, a wooden bed frame can last for much longer, necessitating replacement after close to two decades of use.

What is the least expensive wood? ›

The cheapest types of wood in general are: white wood. pine. soft maple.

How thick should wood be for a bed frame? ›

Plywood bed frame thickness

19mm plywood sheets are the absolute bare minimum you should be looking at using when it comes to building a bed frame. It goes without saying that bed frame has to be built to last.

What is the average lifespan of a bed frame? ›

The average lifespan of bed frames is 10–20 years, depending on the quality of the materials, the integrity of the construction, and the daily wear and tear the bed receives.

How do I choose a perfect frame? ›

The secret to finding the perfect frames is choosing a pair that best suits your face shape. In order to find your face shape, trace your face on a mirror using a dry-erase marker. Once you know your face shape, you will know how to select your frames.

How do I choose the best frame? ›

Tip 1: Don't overemphasize matching specific colors in your photo to the frame color. Instead, consider the overall tone of the image when selecting a frame. Tip 2: Select a lighter frame for casual or simple art—and choose a darker frame for more elegant or formal pieces.

Videos

1. Keith Sweat - How Deep Is Your Love
(aft3rTh0ught)
2. Keith Sweat vs R Kelly Back 2 Back Slow Jams
(MIGHTY G FORCE NATION RADIO LLC)
3. How to Get Rid of Bed Bugs | DIY Pest Control | The Home Depot
(The Home Depot)
4. 50 Cent - Best Friend (Official Music Video) ft. Olivia
(50 Cent)
5. Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)
(Ed Sheeran)
6. 10 Double beds for small bedrooms and tips
(SlideHouse)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 16/06/2023

Views: 5999

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.